Portfolio

Hieronder is een deel te zien van mijn verkochte werk en de schilderijen die ik in opdracht heb gemaakt. Met soms een recensie van de opdrachtgevers. Mocht u na het zien ervan ook interesse hebben in een persoonlijk op maat gemaakt kunstwerk, vult u dan het contactformulier in onderaan deze pagina.

Lighthouse

Eén van mijn eerste opdrachten. Een persoonlijke boodschap schilderen van God voor de familie de Boer.

Een paar jaar geleden vroegen mijn man en ik aan onze goede vriendin Jennifer of zij voor ons een schilderij wilde maken voor in de woonkamer. Wehebben haar alle vrijheid en vertrouwen gegeven. Dat resulteerde in een prachtig schilderij ” The Lighthouse”.

Het betekend nog steeds veel voor ons, omdat God steeds een baken van licht is door alle omstandigheden heen. Ook zie je er diverse persoontjes op geschilderd, waar wij als echtpaar een Lighthouse voor kunnen zijn.

Vele mensen hebben het schilderij zien hangen en iedere keer maakt het weer indruk. Ook op ons.

Lieve Jennifer, bedankt voor ons mooie schilderij waar we nog steeds van genieten.

 

Groetjes Alex, Anita en Levi de Boer

IMG_8063
IMG_0283

Breakthrough

Dit schilderij had ik speciaal afgemaakt om te exposeren op de Art Summit. Een bezoeker zag het schilderij en was er door geraakt en heeft het ter plekke gekocht.

Leef, Groei, Bloei III

Soms blijft een schilderij mensen bij na het zien ervan. Dat was ook het geval bij de kopers van dit schilderij. Er ging een hele tijd voorbij voordat ze uiteindelijk besloten om tot de koop over te gaan.
IMG_1167
eenheid.05

Unity

Dit schilderij heb ik in opdracht gemaakt. Het proces is bij elke persoon telkens weer anders, omdat elk persoon uniek is en God voor een ieder weer een andere boodschap heeft. Gedeeltelijk had ik hier het beeld al in mijn hoofd en de andere helft is ontstaan terwijl ik bezig was.

Movement

Deze opdracht kreeg ik tijdens het Wandeltheater Dolorosa waar ik aan meewerkte. Het was voor ons beiden een bijzonder gesprek. Nog mooier was het hele proces van het maken van het schilderij, de boodschap die ik kreeg om door te geven via het schilderen en hoe het naadloos aansloot op hun levens.

Wij hadden de woonkamer verbouwd en zochten naar een passend schilderij. We wilden graag dat het iets zei over ons geloof in Jezus Christus en dat het door een bepaalde abstractie aanleiding geeft tot gesprek. Jarenlang hing de muur leeg. We hadden een paar keer schilderijen gezien van Jennifer en werden enthousiast over haar kunst. In een gesprek bleek dat ze profetisch schildert. Dit paste goed voor ons. Wij wisten het niet zo goed en wilden graag Gods Geest laten spreken.

 

Het was een spannend moment toen Jennifer langskwam om het schilderij te brengen en toelichting te geven. Hoewel we elkaar niet goed kennen, sprak het proces van het schilderen en het schilderij over ons. Dat is heel bijzonder en kon alleen maar door Gods Geest. We keken onze ogen uit naar alle aspecten op het schilderij en hoe mooi het paste in ons leven, onze verlangens en op deze plek in de woonkamer.

 

Inmiddels is het schilderij onderdeel van ons leven geworden. We halen het regelmatig aan in onze gesprekken en ook vrienden refereren er aan als we iets vertellen. Het is fantastisch dat God zo door een schilderij, een proces en een maker heen kan werken en bouwt aan Zijn Koninkrijk. Aan Hem alle eer!

IMG-20191013-WA0000
onthulling

Onthulling

Dit schilderij heb ik gemaakt voor mijn expositie in Frankrijk. Het was een ware worsteling. Jarenlang heeft het schilderij stof staan vangen, omdat ik niet wist hoe ik het moest afmaken. Alleen het lijf van de pauw stond erop geschilderd. Pas een aantal weken voor de expositie in Frankrijk wist ik hoe ik het wilde afmaken. Het was net op tijd af voor de expositie in Frankrijk. Nadat mijn kunst er 3 maanden hing ging ik terug om het op te halen en werd mij gevraagd of het schilderij gekocht kon worden. Nu hangt het ergens in een huiskamer in Frankrijk.

Veelzijdigheid

Ik kreeg een beeld van een octopus die in het water zwom met zijn vele armen. Het was een persoonlijk beeld wat tot mij sprak en ik wilde dat in een kunstwerk uitwerken. Het werd een aquarel. Ik hou ervan om verschillende technieken te combineren en zo ook hier. Met wegschrapen van de verf creëerde ik de lichtstralen die door het water schenen. Met pen heb ik de details en omtrekken van de octopus bijgewerkt om het geheel een speels uiterlijk te geven. Het was precies af voor mijn grote expositie in Woerden. Aan het einde van de expo kwam een koper naar me toe die de aquarel graag wilde kopen.
octopus
Eiken der gerechtigheid

Eiken der gerechtigheid

Dit schilderij is gemaakt in opdracht. Ik kreeg het verzoek om voor een echtpaar een schilderij te schilderen. Hij had een keer in een dienst bijgewoond waar er live werd geschilderd. Het was een intuïtief schilderij en sloot heel mooi aan op het thema van de dienst. Hij wilde het graag voor de verjaardag van zijn vrouw geven en vroeg of ik iets wilde schilderen.

Ook deze keer weer was het een schilderij wat hun harten raakten. Tot in de details waren ze aangesproken door alle symboliek die ik in het schilderij had verwerkt. En iets wat ik niet had kunnen weten, n.l. een verandering die in hun leven plaats ging vinden, kwam terug in het schilderproces en in het beeld. Het zijn dat soort dingen wat maakt dat ik geniet van het profetisch schilderen. God die spreekt door het schilderij heen en harten aanraakt.

Levend Water

Dit schilderij is verkocht aan een gemeente waar ik het schilderij gebruikte als illustratie bij mijn preek die ik daar kwam geven in de zondagse dienst. Het staat er als een herinnering aan de belofte die God gegeven heeft aan die gemeente en als een proclamatie. Het is een voorbeeld van hoe krachtig intuïtief (profetisch) schilderen is en heeft een bijzonder verhaal.

Het begon toen ik werd gevraagd om live te schilderen op een theaterweekend. Het was een heuse uitdaging voor mij, omdat ik het nog nooit had gedaan. Eerst begonnen met een achtergrond te schilderen en algauw was ik bezig met een oog waar een traan uit kwam. Verbaasd over wat ik aan het schilderen was en eigenlijk lichtelijk gefrustreerd over het resultaat stond ik mezelf af te vragen wat ik nu ging doen: eroverheen schilderen of het verbeteren? Ik was in mijn eigen bubbel bezig en was me totaal niet bewust van wat er tijdens de dienst gebeurde. Terwijl ik stond te worstelen met mezelf werd ik gevraagd om iets te delen over wat ik geschilderd had.
Vlak voordat ik gevraagd werd om iets te delen, had iemand een gedicht voorgedragen. In het gedicht kwam naar voren dat God weet van onze pijn. Hij huilt zelfs mee met ons. Dit had ik niet meegekregen. En toen ik daar kwam te staan met mijn schilderij was dat voor velen een bijzonder moment. En voor mij later een bemoediging dat het goed was wat ik geschilderd had.

Het schilderij kwam op mijn zolder terecht en heeft daar een aantal jaren stof staan te vangen. Totdat ik bezig was met opruimen en het weer tegen kwam. Ik besloot eroverheen te schilderen en er iets nieuws op te maken. Het schilderij ontstond gaandeweg en leek wel een fontein van water in de vorm van een vlam. Het deed me denken aan een tekst uit de bijbel:

“Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.”
Johannes 4:14

Ik creëerde met crackle paste een droge, gebarsten grond laag. En ik was tevreden met het resultaat. Het miste nog iets, maar ik kon nog niet zeggen wat.

Ik was uitgenodigd om te komen spreken in de zondagse dienst door een gemeente. En terwijl ik bezig was met de voorbereiding ervoor kwam het idee in mij op om het schilderij mee te nemen ter illustratie. En ineens wist ik ook wat er miste in het schilderij: mensen! Toen ik ze eraan toevoegde was het schilderij compleet. Die zondag hoorde ik voor de dienst over de moeilijke periode die de gemeente door was gegaan de afgelopen jaren. En moest direct denken aan wat er als eerste beeltenis op het doek was geschilderd; het oog met de traan. Ik deelde tijdens de preek het verhaal over wat er eerst op het schilderij stond afgebeeld en de belofte die God de gemeente gaf voor nu aan de hand van de beeltenis die er nu op stond. Het was een bemoediging voor de mensen uit die gemeente.

67509014_2263448503985302_7929245090025832448_n

Contact formulier

Your Name:
E-Mail Address:
Phone:
Message Text: