Words

Short Description

Een 3-d schilderij met verschillende texturen. Woorden hebben kracht en kunnen je opbouwen of afbreken. Waar kies jij voor?

Details

  • Collection: Acryl, Words
  • Materials: Mixed media on canvas
  • Status: For sale

Main Features

  • Titel: Words
  • Materials: Mixed media on canvas
  • Size: 70 x 70
  • Prize: €300,00

In de voorbereiding voor een preek dacht ik na over het feit dat we vaak meer gewicht, belang hechtten aan woorden van anderen dan aan dat wat God zegt. Door onze eigen negatieve ervaringen en door alle dingen wat door andere informatiebronnen tot ons komt zijn we vaak geneigd om de woorden die God spreekt niet of minder serieus te nemen. Terwijl ik daar over aan het nadenken was en verschillende Bijbelteksten aan het  lezen was hierover, wilde ik hier meer mee doen dan het alleen verwerken in een preek. Zo ontstond het idee voor het schilderij Words.

 

“Op de tong liggen zowel dood als leven, wie aan een van beide toegeeft zal de vruchten plukken.”
Spreuken 18:21

Na alle Bijbelteksten te hebben opgezocht met betrekking tot woorden, heb ik een schets gemaakt met de Bijbelteksten die ik erin wilde verwerken. Het werd mij gelijk duidelijk dat ik een 3-d schilderij wilde maken. De letters words  moesten eruit springen. Na een zoektocht naar houten letters en niet hebben kunnen vinden wat ik zocht, ging ik de letters zelf ontwerpen en heeft mijn man ze voor mij uit het hout gezaagd. Er moesten meer 3-d elementen in verwerkt worden. Een stuk uit de bijbel waar Jezus het Woord wordt genoemd.

“In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Dit was in het begin bij God.
Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is.
In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen.
En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet gegrepen.”
Johannes 1:1-5

Ook een stukje uit een woordenboek met de definitie van het woord en andere texturen. Ook al is er weinig schilderwerk aan te pas gekomen, vind ik het wel een echt schilderij en heb ik ontzettend veel plezier gehad in het maken ervan.