Het is volbracht!

Short Description

Het is volbracht! Er is niets vergeten en niets hoeft er toegevoegd of nog gedaan te worden. Jezus heeft alles voor ons volbracht.

Details

  • Collection: Drawings, Het is volbracht!
  • Materials: Papier, potloden en fixatiemiddel
  • Status: For sale

Main Features

  • Titel: Het is volbracht!
  • Materials: Potlood op mdf en fixatiemiddel
  • Size: 84 x 103
  • Prize: €250,00

Deze tekening had ik gemaakt voor de expositie tijdens Wandeltheater Dolorosa. Ik wilde 2 nieuwe werken exposeren en wilde  eens wat anders neerzetten dan een schilderij, om zo ook de diversiteit te vergrootten van de kunstgalerie (ik was namelijk de hoofdverantwoordelijke voor de kunstgalerie tijdens dit event). Ik wilde de handen van Jezus tekenen. Eentje die een uitnodigend gebaar maakte (zie ook de tekening van ‘De Uitnodiging’) en de ander aan het kruis vastgenageld.

Onverwachts raakte het mij tijdens het tekenen heel diep. Ik was bezig om de spijker te tekenen in zijn hand. En terwijl ik dat probeerde te tekenen werd ik zó bewust dat Hij voor mijn zonde, fouten, falen, overtredingen, ziekten en zwakheden aan het kruis was gegaan. Vrijwillig had Hij zich overgegeven voor mij. De tranen biggelden langs mij wangen. Het was alsof ik de spijker in Zijn hand sloeg.

“Maar om onze overtredingen werd Hij doorboord, om onze ongerechtigheden verbrijzeld; de straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is onze genezing geworden.”
Jesaja 53:5

Nadat het af was heb ik het nog 3 keer overnieuw moeten tekenen. En telkens bij hetzelfde punt werd ik opnieuw geraakt door Zijn liefde. Het proces van de tekening opplakken voordat het achter het glas in de lijst ging, ging telkens mis en veroorzaakte enorme bubbels. Uiteindelijk heb ik het rechtstreeks getekend op mdf en heeft mijn man een lijst daaromheen gelijmd. Het was een stressvolle onderneming maar een dag voordat het evenement begon was het af.