Er werd iemand gezocht die elke donderdag schilderles kon geven aan de hand van een thema in de Meerpaal in Woerden. De Meerpaal heeft een maatschappelijke functie waarbij mensen die eenzaam zijn of die weinig inkomen hebben voor weinig een maaltijd kunnen nuttigen in gezelschap, kleren kunnen kopen in de kringloop winkel tegen een lage prijs, een kopje koffie kunnen drinken en sociale interactie kunnen hebben. Ook worden er verschillende cursussen of activiteiten georganiseerd. Zo ook een schilderscursus. En ik werd voorgedragen als lerares! Zo leuk om anderen hun creatieve kant te laten ontdekken.

Voor de eerste keer wilde ik werken met het thema: Liefde is… Om de drempel laag te houden en omdat we rond Valentijnsdag zouden starten. Ter voorbereiding had ik een schets gemaakt van wat liefde voor mij inhield en dat heb ik later in een schilderij verwerkt.

Deze cursus heb ik 2 en een half jaar gegeven. En toen heb ik het stokje overgedragen. Ik heb het met veel plezier gedaan en heb er zelf ook veel van mogen leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *