Een vriendin tipte mij dat Carla Veldhuis iemand zocht die een banier kon beschilderen. Ze vond dat het iets voor mij was, dus zocht ik contact met Carla. Ik had nog nooit op stof geschilderd, maar wilde wel de uitdaging aangaan. Via medekunstenaars kreeg ik tips en tricks hoe ik zoiets kon aanpakken. Gelukkig heb ik een handige man die een frame maakte waarop de stof gespannen kon worden.

Onzeker of ik de klus wel kon klaren ging ik aan de slag. Het moest de beeltenis bevatten van Jezus zijn handen met musjes erin. Ik wilde de handen niet te blank hebben, omdat Jezus geen blanke man was, maar een Israeliet, iemand uit het Midden-Oosten.

Ik wilde zowel een vrouwelijk als een mannelijk musje in de handen schilderen en ook moest er voer in de handen komen te liggen als een subtiel detail.
De mantel gaf weer hele andere hoofdbrekers; waar komen de vouwen? Welke delen van de mantel ga je weergeven?
Het hele proces van het maken was soms een worsteling met mezelf, maar ik kwam erachter dat ik meer kan dan dat ik dacht. Ik ben zéér tevreden met het resultaat. En telkens als ik de banier exposeer zijn er mensen die door het beeld geraakt worden.

“Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven?”
Mattheüs 6:26

Deze tekst uit de bijbel is de achterliggende gedachte achter de banier. Wij zijn zoveel belangrijker voor God dan de mussen. En als Hij al voor hen zorgt, hoeveel te meer niet voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *