Ik had een idee om een nieuw schilderij met het thema ‘breakthrough’ te maken. Een groter schilderij dan de vorige keer en in een verder stadium van doorbreken dan het vorige schilderij. Het leek mij een leuk idee om zowel met meerdere delen als met verschillende maten doeken te werken.
Ik vond de ideale maten om mee te werken; 2 smalle, lange doeken en 2 bredere, rechthoekige doeken. Ook had ik al gelijk een idee van het kleurenpalet wat ik wilde gebruiken en verschillende materialen die ik erin wilde gaan verwerken. 

   

“Good art is not what it looks like but what it does to us.”
-Roy Adzak-

De opzet was snel gemaakt en het hele proces verliep lekker vlot. Ik was uitgenodigd om te spreken in Credo Church Amsterdam en had het idee dat ik het schilderij moest meenemen. Later kwam ik erachter dat de titel ‘breakthrough’ het thema was voor het komende jaar van de kerk. Bijzonder hoe die dingen dan samenkomen.

Tussentijdse foto van het proces.

Het schilderij begon steeds meer te spreken. Na een aantal toevoegingen van materiaal, kon ik beginnen met de stukjes leisteen aanbrengen in het schilderij. Het moeilijkste was om het licht achter de uitspatting te schilderen op een manier dat het natuurlijk overkwam. Mijn man ging voor mij aan de slag om een constructie in elkaar te zetten om het schilderij te kunnen laten zien tijdens mijn preek. De laatste details werden aangebracht en het schilderij was voltooid. Aflakken in een tijd van het jaar dat het niet buiten kan brengt weer een andere uitdaging met zich mee. Maar met een beetje inventiviteit kom je een heel eind.

Het schilderij was af en klaar om meegenomen te worden naar Credo Church Amsterdam.